NRPS Hengsten

Hier kunt u de NRPS hengst vinden die bij ons beschikbaar is. Bel Marcel om sperma te bestellen +31 (0)6 22 12 89 01. 

Whatever van de Teugenaar (Whiteyassar x Montreal VDL x Emilion x Alme)

NRPS ~ 2017 ~ 1,69 m ~ Valk 

 

Whatever is een eerlijke en betrouwbare valk dekhengst met een goede instelling. Hij laat zich goed bewerken en beschikt over veel body en souplesse. Whatever valt met name op door zijn krachtige galop en zijn goede achterbeengebruik. Daarnaast heeft hij een goede houding met een sterke rug en een aansprekend front waarbij de hals hoog uit de borst komt. 

 

Whatever springt met veel afdruk en een goede balans, hij toont ruim voldoende reflexen en laat een goede techniek zien. Hij is voorzichtig op de sprong en toont ruim voldoende vermogen en inzet.

 

Whatever van de Teugenaar is springpaard gefokt en is goedgekeurd bij het EU-erkende RBP Stamboek. Hij is hoog in de maat en met zijn prachtige valk kleur is hij een echte eye-catcher! Whatever komt uit de goedgekeurde Cremello springhengst Whiteyassar (die inmiddels al is overleden) en komt daarnaast uit een zeer goede moederlijn, waarbij sport en predicaten zijn gecombineerd. Zo zie je in deze lijn de bekende springpaard hengsten Montreal VDL, Nimmerdor, Emilion, Wellington en Alme die allemaal 1.60m springen. Zijn moeder werd onder meerdere ruiters uitgebracht in de springsport in België, Nederland en Frankrijk. 

 

Whatever is een brave jonge hengst, hij is zeer makkelijk in de omgang, rustig op stal en heeft een meewerkend karakter.

 

Whatever is in het bezit van het Röntgen predicaat bij het NRPS en is daarnaast ook WFFS vrij.

 

Dekgeld €650,- (vaste kosten €400,- + bij dracht €250,-) excl. btw en verzendkosten.

 Graag een dag van te voren bestellen!

 

Fokker F. van Berkum