Nicolei VB

Nicolei VB (Idol x Plain's Black Magic)

 

Nicolei VB Ster PROK is een mooie zwarte hengst, zoon van de tuigpaardhengst Idol en de volbloed Hackney merrie Plain's Estelle. Hij is gemeten op 1.62 en heeft een lage verwantschap met de tuigpaard populatie. Hij heeft inmiddels 32 punten in de limietklasse behaald met Marcel. 

 

Uit het VERT artikel over de finale van de nieuwelingen competitie Midden West Zuid: "De hengst Nicolei VB pakte extra aan en ging steeds hoger en ruimer in de voorhand en pakte de laatste tien competitiepunten waarmee hij op het maximale van zestig kwam en het eindklassement op zijn naam schreef. Van Bruggen fokte de hengst zelf uit de volbloed Hackney Plain’s Estelle (v. Plain’s Black Magic) en wist dit seizoen tien overwinningen te boeken."

 

Nicolei is aangeboden op de eerste bezichtiging 6 januari jl, en mocht door naar Den Bosch op 3 februari. Hij werd daar aangespannen gepresenteerd waarna hij een uitnodiging ontving voor de tweede bezichtiging. Hij mocht daarop weer terug de ring in aan de hand, en werd tevens uitgenodigd voor het verrichtingsonderzoek. Hij zal in september voorgereden worden door Marcel en dan hopelijk in het najaar zijn verrichting doen. 

Vind Nicolei hier in de KWPN database. 

Nicolei is in gezamenlijk eigendom met Egbert Schep. 

Fotogalerij