Nieuws 

6 juni 2024

Mooi artikel over Marcel in KWPN Magazine

Gemma Jansen heeft een mooi artikel over Marcel en zijn bedrijf geschreven voor KWPN Magazine. Lees hoe Marcel begonnen is, wat zijn fokkerij filosofie is, welke paarden belangrijk zijn geweest voor het opbouwen van zijn succes en hoe hij - mede dankzij  de fijne groep mensen om hem heen - met veel plezier en passie zijn bedrijf runt. 


28 mei 2024


Goedhart B.K. vers beschikbaar dit seizoen

We hebben dit seizoen de hengst Goedhart B.K. ter dekking. Goedhart is een hele stoere 13-jarige KWPN geregistreerde hengst, gefokt door Janneke Gnodde en in eigendom van Yutine van Kessel en haar man. Hij heeft een prachtige valk kleur met vier witte benen. 

De vader van Goedhart is de Palomino hengst Casteleyn Platinum, die op Z1 niveau gelopen heeft. Casteleyn is zelf een zoon van de bekende KWPN Gelderse keur hengst Parcival en de NeWP merrie Tarana van Test x Rentheer. De moeder van Goedhart is de KWPN Gelderse elite sport merrie Cherina, een dochter van Rubus B x Elegant. Zij komt uit een lijn die al veel fijne sport- en gebruikspaarden heeft voortgebracht. Goedhart is zelf op M2 niveau uitgebracht. 


Goedhart is volledig goedgekeurd bij het AES. Hij bezit het PROK certificaat van het KWPN, is WFFS vrij en hij heeft het KWPN cornage onderzoek zonder bijzonderheden afgelegd. Het is een harde, gezonde hengst met goed sperma. Hij heeft al een ruim aantal nakomelingen uit voornamelijk dressuurpaard merries. Deze zijn modern, hebben allen maat en formaat, goede beweging en een opvallend prettig karakter. Veel nakomelingen hebben tevens bijzondere kleuren zoals valk, palomino of smokey black, met vaak veel aftekeningen. Zie fotogalerij voor een impressie. 

Wij denken dat Goedhart qua bloedvoering en type interessant is voor de Gelderse- en dressuur fokkerij maar zeker ook voor de Groninger fokkers. Klik op de onderstaande button voor meer informatie of neem contact op met Marcel. 


28 april 2024

De koningin van stal krijgt een fotoshoot

De moeder van Kampioensmerries Miss Montréal en Og3ne, Tuwalda heeft een fotoshoot gehad vandaag. We zijn heel blij met hoe goed ze er nog uit ziet op haar leeftijd (24!) en dat ze nog een veulentje mag verwachten dit jaar. 

Dank, Liz van Woerden, voor de foto's!


17 April 2024

Pleasure geslaagd voor IBOP

Marcel heeft de fijne vosmerrie Pleasure (v. Kardieno x Larix) woensdag 17 april succesvol voorgebracht voor de aangespannen IBOP Gelders paard. De jury was erg te spreken over haar blije optreden, balans en constante zelfhouding tijdens de proeven. Met 78 punten is ze geslaagd en nu Elite merrie. 

Gefeliciteerd eigenaars, bedankt voor de foto's en video's Theo Janssen en Liz van Woerden.  


16 april 2024 

Weiland gezocht! 

Voor de opfok van onze jonge paarden zoeken wij per direct extra weiland. Het liefst in de omgeving van Varik, maar eventueel ook verder weg. 

Bel Marcel als je wat weet of hebt: +31 (0) 6 22 12 89 01


6 April 2024 

Mooie hengsten show Gelders Paard 

Op zaterdag 6 april hebben Edmundo en Odin meegelopen in de Gelderse hengsten show van het KWPN in Ermelo. Er waren ook twee nakomelingen van Edmundo onder het zadel te zien, Miss Montréal was mee en een heel mooi veulentje van Odin x Henkie.

Bedankt Theo Janssen en Gemma Jansen voor de foto's, Liz van Woerden voor de video, alle eigenaars voor de medewerking en de fans voor het luide applaus!  

Klik op onderstaande button om naar de Gelderse hengsten pagina te gaan. 


23 Februari 2024

Pietertje VB aangewezen voor het verrichtingsonderzoek

Pietertje VB(Eebert x Kowalski) is tijdens de nakeuring in Ermelo aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Hij werd aangespannen door Marcel voorgesteld en de herkeuringscommissie was tevreden over zijn presentatie. Pietertje is gefokt door Marcel en nog in zijn eigendom. 


16 Februari 2024

Kalfje geboren 

Naast paarden, fokt Marcel ook met een tweetal Halve Blauwe koeien, diverse konijnen en een kudde Blauwe Texelaar schapen. Een van de koeien heeft het leven geschonken aan een prachtig stierkalf. Dit kalf is al verkocht. 


13 Februari 2024 

Odin definitief goedgekeurd op basis van nakomelingen

KWPN heeft vandaag het nakomelingen rapport van Odin gepubliceerd met daarbij zijn definitieve goedkeuring. In het rapport werden veel goede punten genoemd over wat Odin gebracht heeft in de nakomelingen die beoordeeld zijn. 
 
Odin toonde een uniforme collectie, goed ontwikkelde, hoogbenige en langgelijnde veulens die goed in het Gelderse type staan. Ook uit rijpaardmerries staan de veulens ruim voldoende in het Gelderse type. De hoofd-halsaanzet is meerdere malen wat zwaar. De halzen zijn over het algemeen goed gevormd, met een zeer goede lengte en bespiering, enkele keren is er sprake van een lichte onderhals. De schouder is goed van lengte en ligging. De schoft is ruim voldoende van lengte en ontwikkeld. De rug is goed van lengte en goed gevormd, met een opvallend goede bespiering. De lendenen zijn goed aangesloten en goed bespierd. De croupe is doorgaans goed van ligging en lengte. De broekspier is ruim voldoende van lengte, zou een enkele keer meer lengte mogen hebben.

Het voorbeen is van terzijde gezien correct gesteld en van voren gezien enkele malen licht frans gesteld. Het achterbeen is wat lang en doorgaans wat steil gesteld. De koten voor en achter zijn doorgaans correct gesteld. Het fundament is hard en qua omvang passend. De stap is zuiver, actief en voldoende van ruimte. De draf beschikt over een goede beentechniek en souplesse en is ruim voldoende van ruimte, met soms een wat duwend achterbeen. De meeste veulens beschikken over veel voorbeentechniek. De galop beschikt over een goede kracht en afdruk, enkele veulens zouden wat meer sprong kunnen tonen. De veulens presenteren zich doorgaans met een aansprekend front en een goede manier van bewegen.

Fok-/aanparingsadvies op basis van verrichtingsonderzoek en getoonde veulens:
De veelzijdige Odin kan maat, formaat, front en het Gelderse model toevoegen, en met name voorbeentechniek en zelfhouding verbeteren binnen de Gelderse populatie. Binnen de fokrichting kan Odin tevens de instelling verbeteren.

Aantal geregistreerde nakomelingen 2023: 11 merrieveulens en 7 hengstveulens.

 

Odin is in mede- eigendom met T. van Steenis.


4 Februari 2024

Nicolei aangewezen voor het verrichtingsonderzoek

Marcel's eigen gefokte tuigpaardhengst Nicolei VB deed het ook goed in Den Bosch: hij is aangewezen voor het verrichtingsonderzoek! 

Marcel heeft Nicolei in mede- eigendom met Egbert Schep.  

De video is gemaakt door Liz van Woerden. 


4 februari 2024

Odin winnaar van de KWPN Hengstencompetitie 

Onze hengst Odin (Edmundo x Vitens) heeft alle wedstrijden in de 2023-2024 Hengstencompetitie gewonnen. Hiervoor werd hij tijdens de KWPN Hengstenshow gekroond als Kampioen. Het werd een prachtige presentatie en ereronde waarin Odin wederom zijn fantastische, vrolijke, werkwillige karakter liet zien. 

 

Odin is in mede- eigendom met T. van Steenis.

 

De video is gemaakt door Liz van Woerden. De foto's door Melanie Brevink- van Dijk en Theo Janssen. 


6 januari 2024

Nicolei en Pietertje geselecteerd voor Den Bosch 

De door Marcel gefokte tuigpaard hengsten Pietertje VB en Nicolei VB zijn gister gepresenteerd tijdens de eerste bezichtiging van het KWPN in Ermelo. Daar werden ze doorverwezen naar Den Bosch, om zich daar aangespannen te presenteren. De jury zal dan besluiten of ze door mogen naar de tweede bezichtiging die dan ook gelijk in Den Bosch zal plaatsvinden. 

 

Nicolei VB is in mede eigendom met Egbert Schep. De videos zijn gemaakt door Liz van Woerden

Nicolei VB

Pietertje VB


2 januari 2024

Odin wint Hengstencompetitie 

Odin (v. Edmundo) heeft vandaag voor de derde keer dit seizoen de KWPN Hengstencompetitie voor Gelderse hengsten gewonnen en daarmee ook gelijk de finale! Hij werd voorgesteld door Dirk Jan van de Water en kreeg een mooie score van 84,6. De jury prees vooral zijn fijne lichaamsgebruik, houding en werkwillige instelling. 

Odin is in mede- eigendom met T. van Steenis.

 

Lees hier het KWPN artikel. Foto door Theo Janssen.

 


24 December 2023

Hengstenhouderij en Trainingsstal Marcel van Bruggen en zijn team wensen

u fijne Feestdagen en een sportief 2024!


18 December 2023

Twee hengsten door naar Den Bosch

Op maandag 18 december vond de eerste bezichtiging plaats voor KWPN Gelderse hengsten in Ermelo. Marcel had vier hengsten mee waarvan er twee zijn geselecteerd voor de tweede bezichtiging tijdens de KWPN Stallion Show in Den Bosch op 3 februari:

 

  • Romeo Kim (Edmundo x Koss), gefokt door Jan Vonk en in eigendom van Marcel en T. van Steenis
  • Rebel (Mandienio WL x Manno), gefokt door D. de Pijper en in eigendom van C. Ziegenbein- Harris 

 

Gefeliciteerd aan de fokkers en eigenaars! Bedankt Theo Janssen voor de foto's. Bekijk de filmpjes van de hengsten HIER

 


8 december 2023

Odin wint voor de tweede keer!

Odin heeft in Ermelo weer goed zijn best gedaan in de KWPN / Anemone Horsetrucks Hengstencompetitie. Hij won met 84.4 punten in de klasse L van zijn leeftijdgenoten Ojee B en Odeer.

"Dit paard is goed geconcentreerd op de ruiter, gebruikt zijn lichaam goed en is daardoor ook mooi in de aanleuning", zei jurylid Marian Dorresteijn. "De stap is actief met een mooie verlenging in de hals en een goede overstap. In draf is dit paard heel energiek en valt hij op met zijn indrukwekkende front. Hij heeft een mooi voorbeen gebruik met veel knie en schoudervrijheid. In galop zagen we prachtige verruimingen die heel mooi naar de hand toe werden gereden. Dit was een heel mooie proef om naar te kijken." 

We zijn erg trots op Odin en erg blij met hoe zijn ruiter Dirk-Jan van de Water hem heeft voorgesteld!

 

Odin is in mede- eigendom met T. van Steenis.

 

De video is gemaakt door Liz van Woerden. 


24 November 2023

Hele gave merrie te koop!

We hebben de verkoop video van Kerona gemaakt deze week. Heel braaf onder het zadel en aangespannen, ze loopt overal zo langs en schrikt nergens van. Maar als ze de marathon in gaat, staat ze in vuur en vlam! Dit vindt ze echt geweldig. 

Kerona is inmiddels verkocht 


17 November 2023

Ibop Springen Oirschot 

Springpaard merries Odessa VB en Odelia VB, beide gefokt door Marcel, hebben een fijne Ibop gelopen vandaag in Oirschot. Odessa behaalde 76.5 punten en Odelia 75. Ze hebben nu allebei het Keur predicaat. 

 


13 November 2023

Hengstencompetitie Kronenberg 

Onze goedgekeurde hengst Odin (v. Edmundo) heeft het geweldig gedaan op de eerste wedstrijd van de 2023/2024 Hengstencompetitie, in Kronenberg. Met zijn ruiter Dirk Jan van de Water scoorde hij 81.4 punten en had daarmee de hoogste score van de 4-jarige Gelderse hengsten. De jury vond hem een werkwillige hengst die een mooi harmonieus beeld gaf. Ze complimenteerden zijn expressieve draf met veel techniek en ruimte en de losgelatenheid in de bovenlijn, en veel balans en ruimte in vooral de rechter galop. 

 

Marcel heeft Odin in mede- eigendom met T. van Steenis.

 

Lees het volledige verslag in het artikel op KWPN. Foto's door Theo Janssen. Bekijk de video van de Hengstencompetitie hier.

 


11 November 2023

Ibop Gelders paard Ermelo

Gelderse merrie Odette Kim (v. Edmundo), die bij ons in training stond, liep een hele fijne aangespannen Ibop in Ermelo met Marcel op de bok. Met name haar goede galop werd gewaardeerd door de jury, die haar daarvoor een negen gaven. Odette Kim was kampioen bij de Gelderse merrieveulens in 2019 en is nu met deze succesvolle Ibop definitief Keur verklaard. Ze werd gefokt door Jan Vonk uit Goudriaan en is nu in eigendom van S, Groenewold uit Hollum. Deze trotse eigenaar was ook in Ermelo aanwezig met zijn familie. 

 

Lees het artikel over de Ibop op KWPN. Foto's gemaakt door Theo Janssen. Kijk de compilatievideo van de Ibop hier.

 


1 Oktober 2023 

Einde dekseizoen 2023

Het einde van het dekseizoen is een feit. Zowel Odin als Edmundo hebben veel goede merries mogen dekken dit jaar. Nu is het tijd voor het keuringsseizoen en de hengsten competitie, terwijl we afwachten op de lente, als er hopelijk veel mooie gezonde veulens geboren worden. Geniet in de tussentijd nog een keer na van het Klavertje drie met de drie palomino hengsten Edmundo, Odin en Nafplio tijdens de Gelderse hengstenshow. 

 

De video is gemaakt door Liz van Woerden


23 September 2023

Nicolei VB Kampioen

Nicolei VB heeft met veel overtuiging de nieuwelingen competitie Midden West Zuid gewonnen! De finale vond plaats in Hoogland vandaag. 

 

Uit het VERT artikel over de wedstrijd: "De hengst Nicolei VB pakte extra aan en ging steeds hoger en ruimer in de voorhand en pakte de laatste tien competitiepunten waarmee hij op het maximale van zestig kwam en het eindklassement op zijn naam schreef. Van Bruggen fokte de hengst zelf uit de volbloed Hackney Plain’s Estelle (v. Plain’s Black Magic) en wist dit seizoen tien overwinningen te boeken. Begin volgend jaar zal de 5-jarige zwarte ster hengst opnieuw aangeboden worden op de Hengstenkeuring."

 

Vind Nicolei in de KWPN database. Video gemaakt door Liz van Woerden. 

 


Juli & Augustus 2023

Einde Keuringsseizoen 

Druk keuringsseizoen bij de Gelderse paarden voor Marcel en zijn team. Diverse merries en veulens, waaronder een aantal afstammelingen van Odin en Edmundo, zijn door Marcel, Thijs en Stefan voorgebracht met mooi commentaar van de jury. Marcel's Keur merrie Og3ne VB (v, Edmundo) werd weer Kampioen van Nederland.

 

Bekijk de fotoserie voor een impressie. Bedankt Theo Janssen! 


28 April 2023

Ibop Gelders Paard Ermelo 

Og3ne VB v. Edmundo is geslaagd voor de Ibop en hiermee Keur verklaard. Prachtig resultaat voor de nog maar 4 jarige merrie die vorig jaar Nederlands kampioen werd bij de 3 jarige merries.

 

Fokker en eigenaar Marcel van Bruggen. 


28 April 2023

Odessa is veelzijdig

De spring gefokte Odessa VB v. Innocent maakte vandaag haar debuut in de dressuurring samen met haar amazone Anouk van Arkel. Ze reden een nette proef en behaalden 190 en 194 punten.

 

Eigenaar en fokker Marcel van Bruggen.


15 April 2023

Gelderse Hengstenshow Ermelo 

Dit was geweldig! De koning van stal Edmundo met twee van zijn zonen Nafplio en de goedgekeurde hengst Odin samen in een klavertje drie met hun trotse rijder Marcel van Bruggen tijdens de Gelderse Hengstenshow in Ermelo.

 

Bedankt Sarah Nollen voor dit filmpje


10 April 2023

Nikolei VB v. Image wint met overmacht de Nieuwelingen rubriek. Deze hengst liet zich fantastisch zien in de baan met zijn rijder Marcel van Bruggen (tevens ook de eigenaar en fokker).

 

Eigenaren Marcel van Bruggen en Egbert Schep


19 November 2022

Odin volledig goedgekeurd

Odin liet samen met zijn rijder Marcel van Bruggen een hele mooie aangespannen verrichting zien in Ermelo.

 

Voor meer informatie over deze prachtige hengst kunt u hieronder op zijn naam klikken.

 


September 2022

Marcel en Stefan in Amerika 

Marcel van Bruggen en Stefan van der Meijden hebben een belangrijke rol tijdens de keuringtour van het KWPN Noord- Amerika. Zij zijn overgevlogen voor een aantal keuringen en laten daar hun uitstekende voorbreng kunsten zien.


02 Oktober 2022

Edmundo en Karina van Bruggen behalen een hele mooie 2e en 3e plaats bij hun debuut in het ZZ Zwaar.


25 September 2022

Hebben jullie de prachtige show gezien van 4 van onze palomino's?

De goedgekeurde hengsten Edmundo en Odin (v. Edmundo) lieten samen met Nafplio (een andere zoon van Edmundo) een mooie show zien tijdens de fokveedag in Hoornaar. Ook was hier weer duidelijk de geweldige karakters te zien van deze knappe hengsten.

Og3ne vb die al de mooie titels van Nederlands kampioen merries als veulen en als 3 jarige  op haar neem heeft staan, liet zich ook fantastisch aan de hand zien voor al het publiek.


15 September 2022

Nicolei vb (Image x Plains Black Magic) liet tijdens de voorrijdag tuigpaard in Lunteren zien dat hij een echte tuiger is!

 

Klik HIER voor het filmpje.

 

Fokker Marcel van Bruggen.


KWPN Kampioenschappen- Augustus 2022

Og3ne VB Nederlands kampioen!

Og3ne VB (v. Edmundo) liet zich fantastisch zien tijdens het kampioenschap in Ermelo. Ze werd gehuldigd als Nederlands kampioen bij de 3 jarige merries.

 

Fokker en eigenaar Marcel van Bruggen.


28 Mei 2022

ODIN V. EDMUNDO GOEDGEKEURD BIJ HET KWPN!

We zijn super trots op onze knappe hengst. Odin is met super mooie cijfers goedgekeurd. Hij kreeg maar liefst een 9,5 voor zijn top instelling! En voor alle draf onderdelen behaalde hij een 8,5. Voor het springen behaalde Odin een nette 7.5. Hij zal nog een aangespannen verrichting moeten laten zien voor volledige goedkeuring. 

 

Foto: Marcel van Bruggen en mede- eigenaar T. van Steenis

 

Voor meer informatie over de hengst Odin kunt u hieronder op zijn naam klikken.


22 Mei 2022

Concours Tilburg

Noukje v. Eebert liep super tijdens haar eerste buiten Concours in de nieuwelingen klasse. Ze behaalde met rijder Marcel van Bruggen een 2e plaats.


06 Mei 2022

Nafplio won samen met zijn amazone Caroline Jonker beide proeven in het L1 met 207,5 & 205 punten.


01 Mei 2022

Edmundo en Karina van Bruggen winnen het ZZL.


30 April 2022

Nafplio AE v. Edmundo behaalde met Caroline Jonker 3 winstpunten en een 2e plaats bij hun L1 debuut.

 

 


24 April 2022

Concours Benningbroek 

Nicolei VB (v. Idol, fokker/eigenaar en rijder Marcel van Bruggen) en Noukje (v. Eebert, eigenaar Damiën Damen, rijder Marcel van Bruggen) behaalde beide een plekje voor in de finale van de nieuwelingen. Er is gekozen om Nicolai vb in de finale te rijden. Hij bepaalde een mooie 2e plaats.

King Thomas (v. Cizandro) won de grote limiet met zijn rijder Marcel van Bruggen.

Jupiler (v. Fantijn) behaalde met rijdster Kimberley van Bruggen in de damesklasse een 2e plaats en in de kleine limiet reden zij naar een 3e plaats. 


06 Maart 2022

Edmundo behaald samen met zijn amazone Karina van Bruggen de 2e plaats tijdens hun ZZ licht debuut met een score van 65,57% en 63.86%.


04 Maart 2022

Jarno VB  (Bontfire x Wierd) is vandaag met hele mooie cijfers goedgekeurd bij het Barock Pinto stamboek. Mocht u interesse hebben om uw merrie te dekken met deze knappe hengst, neem dan zeker contact met ons op!

 

Klik voor meer informatie over de hengst Jarno vb hieronder op zijn naam.


12 Februari 2022

Edmundo won afgelopen weken met zijn amazone Karina van Bruggen meerdere malen het Z2 met super scores en hebben daarmee hun punten voor het ZZ licht behaald.


04 Februari 2022

Onedin / Odin aangewezen

Onedin Edmundo x Vitens  is aangewezen voor het verrichtingsonderzoek! Als veulen van 9 dagen oud hebben wij hem aangekocht. Hij liet op dat moment misschien 10 passen zien van wat hij kon, dat was voor ons genoeg. Vanaf nu heet Onedin 'Odin'. 


04 December 2021

Beide hengsten Onedin (Edmundo x Vitens) & Oreon K  (Jupiler S x Johnson) die we vandaag mee hadden naar de 1e bezichtiging, zijn doorverwezen naar de 2e bezichtiging!


27 November 2021

Marcel slaagde met de merrie Bloesem fan de Groenesteegh (Alwin 469 x Folkert 353) voor de Ibop met een mooie score van 77.5 punten.

 

Eigenaar P. de Haan


23 Oktober 2021

Edmundo en zijn amazone Karina van Bruggen winnen hun debuut in het Z2.


06 November 2021
Ibop gelderse merries

Niezelma Imposant EM x Sirius behaalde de hoogste aangespannen scoren van de dag 80 punten en werd daardoor keur verklaard. ´´Niezelma gaf een heel mooi beeld voor de wagen. Ze stapte actief, draafde met heel veel ruimte, afdruk, takt en souplesse. Ze beschikt over een hele krachtige galop met een actief gebruik van het achterbeen en kon aangespannen ook erg makkelijk schakelen. Voor haar draf scoorde ze 85.” aldus jurylid Marloes van der Velden. 

 

Eigenaar J. van der Tol uit Woerden

 

Marcel van Bruggen stelde naast Niezelma ook Novalexia heel netjes voor. Ze behaald een score van 79,5 punten. Novalexia viel duidelijk op door fraaie silhouet en haar takt in beweging.

 

Eigenaar M. Burger uit Tricht

 


We hebben weer verschillende leuke paarden te koop!

Neem een kijkje bij het kopje Te koop - Paarden en pony´s

Of klik hieronder:


05 September 2021

Het Tuigpaard concours seizoen 2021 is weer voorbij! Marcel behaalde met King Thomas een eerste plaats op het concours in Blaricum.

 

Foto Johnny van Ingen


14 Augustus 2021

Jupiler v. Fantijn is voor alles in. Hij verscheen vandaag op de Tuigpaarden dag in Ermelo, in de baan voor de bandenwagen en behaalde een 2e plaats met Marcel van Bruggen, ook wonnen ze de stijlprijs.

Eerder dit seizoen verscheen Jupiler met Kimberley van Bruggen in de ring tijdens de Young Riders rubriek in Houten.


13 Augustus 2021

KWPN Kampioenschappen

Miss Montreal VB v. Edmundo liet zich weer formidabel zien tijdens de Nationale merrie- veulen keuring, met veel heffing in het voorbeen en kracht vanuit het achterbeen. Vorig jaar werd ze Nederlands kampioen bij de 3 jarige. Ze liet ook dit jaar weer zien hoe goed ze is en werd Nederlands kampioen bij de keurmerries.

Martine Rona v. Wilson werd reserve kampioen.

Niezelma v. Imposant behaalde een 4e plaats bij de 3 jarige merries.

Robine Rona v. Jupiler S behaalde een 4e plaats en Romeo Kim v. Edmundo behaalde een 5e plaats bij de veulens.

 


Tuigpaard concoursen

Inmiddels zijn er ook dit jaar weer een aantal concoursen gereden. King Thomas v. Cizandro laat zich weer goed zien. Hij behaalde met Marcel van Bruggen een 2e plaats in Houten en een 1e plaats in Ter Schuur. Tijdens Karina van Bruggen haar eerste concours behaalde ze samen met King Thomas een 3e plaats in de Damesklasse. Anita van Steenis heeft King Thomas voor de eerste keer voor de dameswagen gereden tijdens de Gouden Bolhoed in Houten. 

Megonda v. Eebert mag met haar 4 jaar deelnemen aan haar eerste concoursen. Ze wordt gereden door Marcel van Bruggen.

 


24 Juli 2021

Dag van het Gelders paard

Er zijn door de paarden die met ons mee waren goede resultaten behaald in Ermelo.

- Robine Rona v. Jupiler S werd kampioen bij de merrieveulens en won ook de strijd tegen het kampioen hengstveulen. Zo werd ze benoemd tot de overall kampioen bij de veulens - fokker en eigenaar Jan vonk.
Romeo Kim v. Edmundo werd reserve kampioen bij de hengstveulens - fokker Jan vonk, eigenaar Marcel van Bruggen. 
Rosilady v. Edmundo liet zich netjes zien - fokkers en eigenaren M. Nauta van den Brul & L. van Woerden.

Robine Rona en Romeo Kim zijn uitgenodigd voor het NMK.

 

Bij de rubriek keurmerries behaalde:

Miss Montreal vb v. Edmundo de 2e plaats en is uitgenodigd voor het NMK - fokker en eigenaar Marcel van Bruggen.
-
 Martine Rona v. Wilson. de 1e plaats en is uitgenodigd voor het NMK - fokker en eigenaar Jan vonk.
Ludine vb v. Koss de 3e plaats - fokker en eigenaar Marcel van Bruggen,

 

Voor de rubriek 3 jarige merries hadden we Niezelma v. Imposant mee. Zij behaalde een 3e plaats en is uitgenodigd voor het NMK - fokker Kolenburg, eigenaar V.D. Tol.

De goedgekeurde hengst Edmundo mocht ook mee. Marcel van Bruggen reed samen met Edmundo de fokker van het jaar Herman Bruil rond.

 


31 Mei 2021

Edmundo schitterde vandaag als 'Pegasus' in de Nederlandse soap serie Goede Tijden, Slechte Tijden! Hij speelde het paard van Ludo.   


26 April 2021

Mandienio WL heeft vandaag met Marcel van Bruggen een super aangespannen verrichting laten zien. Dit was het laatste onderdeel van het examen en hiermee is hij definitief goedgekeurd bij het KWPN. Hij kreeg voor de stap een 8, de draf een 9, de galop een 9, voor houding en wendbaarheid een 8,5, en voor de looplust behaalde hij ook een 9.

Mandienio WL is dit seizoen beschikbaar bij ons voor de fokkerij! 

 


05 April 2021

Luwalda 5 jaar (Edmundo x Manno). Luwalda is de aller eerste nakomeling van Edmundo. Op de foto loopt ze onder het zadel bij Karina van Bruggen.

 

Luwalda is in eigendom van E. ter Bruggen en S. van der Meijden.

 


29 Maart 2021

Het aller eerste veulen van Mandienio WL is geboren. Het merrieveulen heeft de naam Roxy Wl gekregen.

 

Gefokt door de fokker en eigenaar van Mandienio WL, K. Pestman & J.J. Pestman


22 Maart 2021

Wat een krachtpatser is Mandienio WL (Glamourdale x Parcival)!

 

 


10 Maart 2021

Doordat helaas de hengstenshows dit jaar niet door kunnen gaan vanwege het corona virus willen wij de hengst Edmundo via dit filmpje aan jullie laten zien.

 

Klik hieronder op zijn naam voor meer informatie.

 


08 Maart 2021

Het eerste veulen dit jaar van Edmundo is vandaag geboren. Het is een merrieveulen uit de voorlopige keur merrie Davina (Elegant x Zep). Dit merrieveulen heeft de naam Rosamunde WFTM gekregen.

 

Wij willen de fokkers familie Nieuwenhuis feliciteren met dit prachtige Palomino veulen!

 


02 Maart 2021

Edmundo nakomelingen

De Gelderse hengst Edmundo (Upperville x Modern) is een echte allrounder, zoals u kunt zien in dit filmpje. Ook kunt u hier in het filmpje een aantal nakomelingen van hem zien.

 

Voor meer informatie over deze hengst kunt u hieronder op zijn naam klikken.

 


02 Maart 2021

Lexington

In dit filmpje kunt u de knappe goedgekeurde tuigpaard hengst Lexington (Fantijn x Colonist) in actie zien.

 

Voor meer informatie over deze hengst kunt u hieronder op zijn naam klikken. 

 


02 Maart 2021

Mandienio WL

De goedgekeurde Gelderse hengst Mandienio WL (Glamourdale x Parcival) is aangespannen ook erg fijn te rijden.

 

 


18 Februari 2021

Merriebegeleiding via Dierenartsenpraktijk Krommerijnstreek

Als u besloten heeft om uw merrie te laten dekken kunt u bij ons terecht voor de begeleiding van uw merrie.

Zie de pagina Merriebegeleiding voor meer informatie.

 


13 Februari 2021

Website

Vanaf vandaag is de nieuwe website online!


03 Januari 2021

Kerona (Alexandro P x Victory), gefokt door Jan Vonk en dragend van de Gelderse hengst Edmundo, is vandaag vetrokken naar haar nieuwe eigenaresse in Amerika.


24 November 2020

Mandienio WL (Glamourdale x Parcival) is bij het KWPN goedgekeurd!

Mandienio WL is bij ons op stal klaargemaakt voor het verrichtingsonderzoek en zal hier ook zijn verdere opleiding krijgen. Tevens is hij beschikbaar bij ons voor de dekdienst. Zie de pagina 'Hengsten' voor meer informatie of klik hieronder.

 

Fokker en eigenaar: K. Pestman & J.J. Pestman - van Dijk, Stal Weidelust Winsum (Groningen). 
10 December 2020

Nafplio AE (Edmundo x Elegant) doorverwezen naar de 2e bezichtiging. Nafplio AE is een halfbroer van de goedgekeurde dekhengst Floris BS.

 

Nafplio AE is in mede eigendom met T. van Steenis.


28 November 2020

IBOP in Boxtel

De hoogste dagscore was voor Annebel G. van de Sprong Ster (Tsjalle 454 x Beart 411), een merrie die is getraind en voorgebracht door ons.

Annebel maakte indruk in haar tuigproef waar ze 84,5 punten mee verdiende. In handen van Marcel van Bruggen liet de merrie van familie Van Kempen een 8 noteren voor haar voorbeengebruik en zweefmoment in de draf, en voor haar impuls. De vierjarige Stermerrie kreeg voor haar achterbeengebruik een 8,5.


14 November 2020

Ibop Gelderse merries

We zijn met een super team naar de Ibop geweest in Ermelo. Ze slaagden allevier met hele mooie cijfers en daarmee hebben zij ook allevier het KWPN keur predicaat behaald. Mooi detail: ze stammen allemaal af van hengsten die hier ter dekking staan of hebben gestaan! 

Op de 1e foto Martine Rona v. Wilson met Marcel van Bruggen. Martine Rona is gefokt door en in eigendom van J. Vonk uit Goudriaan.

Op de 2e foto La Fleur v. Koss met Marcel van Bruggen. La Fleur is gefokt en in eigendom van M. Vriend uit Mirns.

Op de 3e foto Miss Montreal VB v. Edmundo met Amber Metgod. Miss Montreal VB is gefokt en in eigendom van Marcel van Bruggen.

Op de 4e foto Ludine VB v. Koss met Karina van Bruggen. Ludine VB is gefokt en in eigendom van Marcel van Bruggen.

 


05 September 2020

Karina van Bruggen heeft vandaag haar wedstrijddebuut gewonnen met de goedgekeurde hengst Edmundo in het z1 met hele mooie punten.


22 Augustus 2020
Concours in Tolbert

De 4 jarige Friese merrie Annebel G. van de Sprong van de familie van Kempen liep vandaag haar eerste wedstrijd met Marcel van Bruggen. In een groot deelnemers veld van 12 deelnemers liep zij naar een mooie 4e plek.


15 Augustus 2020

Nationale Kampioenschappen KWPN

Miss Montreal VB is dit weekend gekroond tot NEDERLANDS KAMPIOEN bij de 3 jarige merries!

Uit het KWPN artikel: "Miss Montreal VB (Edmundo uit Tuwalda ster van Fabricius, fokker en geregistreerde Marcel van Bruggen uit Varik) is volgens inspecteur Wim Versteeg een charmante merrie met veel formaat, veel lengte in het lichaam en een fraaie halsvorm. “ Haar beweging valt op met haar beentechniek, veel zweefmoment en het achterbeen dat goed tot dragen komt."

We zijn ontzettend trots op haar! Dank aan iedereen in ons team. 


25 Juli 2020

Keuring Hapert

Megonda v. Eebert eigenaar G. de Vaan uit Vlijmen is opgenomen in stamboek en ster verklaard. Ook heeft Marcel haar voor de 2e keer alternatieve Ibop gereden. Daar slaagde ze voor de 2e keer en werd hiermee Keur verklaard.