Hier kunt u de Gelderse dekhengsten vinden die bij ons dekstation beschikbaar zijn.

 


Odin (Edmundo x Vitens)

KWPN ~ 2019 ~ 1,71m ~ Palomino 

 

Odin is mei 2022 goedgekeurd bij het KWPN met zeer goede cijfers. Het is een royaal ontwikkelde hengst met een ruime en actieve manier van bewegen. Hij heeft een mooie verrichting laten zien en hij doet alles met veel looplust, een zeer goede instelling en veel werklust. Ook op het buitenterrein blijft Odin goed geconcentreerd op de ruiter. Odin verdiende een 9,5 voor zijn instelling en voor alle dressuur onderdelen behaalde hij een 8,5. 

Momenteel wordt Odin getraind door Dirk-Jan van de Water. Hij start hem dit seizoen op de Subli Cup en tijdens de KWPN Hengstencompetitie. 

 

Dekgeld €850,- excl. btw en verzendkosten.

 

Fokker  M.H. Zwaneveld en P.E.M. Herweijer uit Assen

 


Edmundo (Upperville x Modern)

KWPN ~ 2009 ~ 1,68 m ~ Palomino 

 

Edmundo is een eerlijke betrouwbare hengst met een zeer goede instelling. Hij heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. Hij beschikt over zeer veel souplesse. Edmundo springt met ruim voldoende reflexen, ruim voldoende techniek en maakt achter de sprong voldoende af. 

In het aangespannen werk beschikt Edmundo over zeer veel bereidheid tot werken. Hij heeft een evenwichtig en betrouwbaar karakter en een zeer goede looplust. De stap is zuiver, actief en ruim voldoende van ruimte. De draf is ruim voldoende van ruimte en ruim voldoende krachtig met een goede beentechniek. De galop is ruim voldoende tot goed van ruimte, kracht en balans. De hengst is zeer goed wendbaar en heeft een goede houding. Het algeheel beeld als aangespannen paard is zeer goed. Edmundo heeft als Gelders paard ruim voldoende aanleg voor zowel dressuur, springen als voor de aangespannen sport.

De nakomelingen van Edmundo doen het ook erg goed op de keuringen. Zo werd zijn nakomeling Miss Montreal (Edmundo x Fabricius) in 2020 Nederlands Kampioen bij de Gelderse 3 jarige merries en in 2021 werd zij Nederlands kampioen bij de keurmerries. In 2019 had Edmundo de top 3 veulens op de veulenkeuring en gaf hij twee 2e bezichtigingshengsten. Mei 2022 werd zijn knappe zoon Odin goedgekeurd bij het KWPN en werd zijn dochter Og3ne vb Nederlands kampioen bij de 3 jarige merries.

Edmundo is succesvol in het ZZ Zwaar uitgebracht door Karina van Bruggen.

 

Edmundo geeft maat, formaat en techniek door. Ook kan hij de instelling en bewerkbaarheid verbeteren.

 

WFFS vrij

 

 Dekgeld €800,- excl. btw en verzendkosten.

 

Fokker H. Schrieven uit Toldijk

 


Jupiler S (Charmeur x Jetset D)

KWPN ~ 2014 ~ 1,70 m ~ Vos

Jupiler S is een eerlijke, betrouwbare en een werkwillige hengst met een goede instelling. De stap is zuiver, actief en goed van ruimte. De draf is ruim voldoende van ruimte en gedragenheid. De galop is goed van ruimte met een goede balans en ruim voldoende afdruk. De galop is zuiver en actief. Jupiler S beweegt met ruim voldoende souplesse. Hij heeft een mooie beentechniek met een goede schoudervrijheid. Jupiler S springt met ruim voldoende reflexen en ruim voldoende techniek. De hengst is voorzichtig en toont ruim voldoende vermogen en inzet. Jupiler S heeft als Gelders paard ruim voldoende aanleg voor zowel dressuur als springen.

 

WFFS vrij

 

Dekgeld €850,-  (vaste kosten €250,- + bij dracht €600,-) excl. btw en verzendkosten

Fokker G. van der Es uit Een) van T.E. Mulder-Dolsma uit Dwingeloo en J. Koster-Robaard uit Tiendeveen.

 


Picasso (Pascal x James Bont)

AES, IHW, Barockpinto Studbook ~ 2015 ~ 1.68 m ~ Bont

Picasso is een mooi getekende hengst met een nuchter karakter. Picasso is een paard met veel kracht en veel looplust. Hij is beleerd voor de kar en onder het zadel. Op dit moment loop hij bij de bereden politie.

 

Diepvries sperma: per rietje €80.- excl. btw en verzendkosten

 

Fokker K. Metz

 

 

 

 


Wilson (Koss x Cabochon)

KWPN ~ 2003 ~ 1.71 ~ Bruin

 

Wilson is een eerlijke, betrouwbare en werklustige hengst. De hengst heeft voldoende bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken.

De stap is zuiver en ruim voldoende van ruimte. De draf is ruim voldoende krachtig en goed van ruimte met een goed gebruik van het voorbeen en veel lichaamshouding. De galop is actief, gedragen en heeft voldoende ruimte en een goede balans. Wilson heeft op ZZ licht niveau gelopen en is hierin ook uitgebracht. Wilson springt met veel afdruk en een ruim voldoende tot goede techniek.

 

Wilson kan naast het model en de beweging, springkwaliteit verbeteren en houding toevoegen aan de Gelderse fokkerij. 

 

Diepvries sperma: per rietje €80,- excl. btw en verzendkosten

 

Fokker K.H.J. van Leijden uit Hengelo

 


Hengstenhouderij en Trainingsstal Marcel van Bruggen aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor schade, ziekte, letsel van mensen, dieren, vervoermiddel of anderszins.