Gelderse hengsten

Hier kunt u de Gelderse dekhengsten vinden die op ons dekstation beschikbaar zijn. Klik op de button met hun naam om naar hun eigen pagina te gaan met meer informatie, videos en een impressie van hun nakomelingen. 

Bel Marcel om sperma te bestellen +31 (0)6 22 12 89 01. 


Odin (Edmundo x Vitens)

KWPN ~ 2019 ~ 1,71m ~ Palomino 

 

Odin is een zoon van onze hengst Edmundo en de merrie Buonaternel Elite Preferent Sport (-dres). Odin is in mei 2022 goedgekeurd bij het KWPN met zeer goede cijfers voor zijn verrichting onder het zadel.. Hij verdiende een 9,5 voor zijn instelling en voor alle dressuur onderdelen behaalde hij een 8,5. De jury zei:

"Het is een royaal ontwikkelde hengst met een ruime en actieve manier van bewegen en souplesse. Hij heeft een mooie verrichting laten zien en hij doet alles met een zeer goede instelling en veel werklust. Ook op het buitenterrein blijft Odin goed geconcentreerd op de ruiter. Vooral zijn voorbeengebruik is zeer opvallend en expressief."

 

Odin is in 2023 volledig goedgekeurd na zijn aangespannen verrichting en wordt tevens gehandhaafd als dekhengst bij het KWPN op basis van zijn nakomelingen. 

 

Momenteel wordt Odin getraind door Dirk-Jan van de Water. Hij startte hem dit seizoen in de Subli Cup, op de Sportdag en in de KWPN Hengstencompetitie, waar ze Kampioen geworden zijn. Lees het laatste nieuws over Odin hier

 

  • Kampioen van de KWPN Hengsten Competitie & Sportdag Gelders paard 
  • Kan souplesse, beentechniek en schoudervrijheid verbeteren
  • Zal maat, formaat en bewerkbaarheid geven 

Dekgeld €1000,- waarvan €250,- vaste kosten. Excl btw en verzendkosten.

Marcel heeft Odin in mede-eigendom met T. van Steenis. De fokkers van Odin zijn M.H. Zwaneveld en P.E.M. Herweijer uit Assen. 

 

Vind Odin hier in de KWPN database. 


Edmundo (Upperville x Modern)

KWPN ~ 2009 ~ 1,68 m ~ Palomino 

 

Edmundo is goedgekeurd met mooie cijfers in 2015. Het rapport luidde als volgt:

"Edmundo is een eerlijke, betrouwbare hengst met een zeer goede instelling. Hij heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. Hij beschikt over zeer veel souplesse. Edmundo springt met ruim voldoende reflexen, ruim voldoende techniek en maakt achter de sprong voldoende af. In het aangespannen werk beschikt Edmundo over zeer veel bereidheid tot werken. Hij heeft een evenwichtig en betrouwbaar karakter en een zeer goede looplust. De stap is zuiver, actief en ruim voldoende van ruimte. De draf is ruim voldoende van ruimte en ruim voldoende krachtig met een goede beentechniek. De galop is ruim voldoende tot goed van ruimte, kracht en balans. De hengst is zeer goed wendbaar en heeft een goede houding. Het algeheel beeld als aangespannen paard is zeer goed. Edmundo heeft als Gelders paard ruim voldoende aanleg voor zowel dressuur, springen als voor de aangespannen sport." 

De nakomelingen van Edmundo doen het ook erg goed op de keuringen. In 2019 had Edmundo de top 3 veulens op de veulenkeuring en gaf hij twee 2e bezichtigingshengsten. Daarna volgde de aangewezen hengst Marquis en de inmiddels goedgekeurde Odin. Maar ook de merries maken furore: zijn nakomeling Miss Montreal (Edmundo x Fabricius) werd in 2020 Nederlands Kampioen bij de Gelderse 3 jarige merries en in 2021 werd zij Nederlands kampioen bij de keurmerries. Mei 2022 werd zijn knappe zoon Odin goedgekeurd bij het KWPN en werd zijn dochter Og3ne Nederlands kampioen bij de 3 jarige merries. Miss Montreal en Og3ne zijn beide ook Kampioen geworden bij de 4-7 jarige Keur en Elite merries.

 

  • Edmundo is succesvol in het ZZ Zwaar uitgebracht door Karina van Bruggen.
  • Edmundo geeft maat, formaat en beentechniek door.
  • Edmundo kan de instelling en bewerkbaarheid verbeteren
  • Nakomelingen tonen veelal een braaf karakter en goede veelzijdigheid 
  • WFFS vrij

 

Dekgeld €850,- waarvan €250,- vaste kosten. Excl. btw en verzendkosten.

 

Fokker H.J. Schieven Jr uit Toldijk

 

Vind Edmundo hier in de KWPN database. 


Picasso (Pascal x James Bont)

AES, IHW, Barockpinto Studbook ~ 2015 ~ 1.68 m ~ Bont

Picasso is een mooi getekende hengst met een nuchter karakter. Picasso is een paard met veel kracht en veel looplust. Hij is beleerd voor de kar en onder het zadel. Op dit moment wordt hij ingezet bij de bereden politie.

 

Diepvries sperma: per rietje €80.- excl. btw en verzendkosten

 

Fokker K. Metz


Wilson (Koss x Cabochon)

KWPN ~ 2003 ~ 1.71 ~ Bruin

 

Wilson is een eerlijke, betrouwbare en werklustige hengst. De hengst heeft voldoende bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken.

De stap is zuiver en ruim voldoende van ruimte. De draf is ruim voldoende krachtig en goed van ruimte met een goed gebruik van het voorbeen en veel lichaamshouding. De galop is actief, gedragen en heeft voldoende ruimte en een goede balans. Wilson heeft op ZZ licht niveau gelopen en is hierin ook uitgebracht. Wilson springt met veel afdruk en een ruim voldoende tot goede techniek.

 

Wilson kan naast het model en de beweging, springkwaliteit verbeteren en houding toevoegen aan de Gelderse fokkerij. 

 

Diepvries sperma: per rietje €80,- excl. btw en verzendkosten

 

Fokker K.H.J. van Leijden uit Hengelo


Hengstenhouderij en Trainingsstal Marcel van Bruggen aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor schade, ziekte, letsel van mensen, dieren, vervoermiddel of anderszins.