Hitmaker (Wynton x Cabochon x Pantheon XX)

KWPN ~ 2012 ~ 1,72 m ~ Donker bruin

Hitmaker is een 1.72 metende donkerbruine hengst die in zowel de 1e als ook de 2e en 3e bezichtiging opviel door zijn mooie voorkomen, veel souplesse in beweging en zijn altijd aanwezige front & looplust. Hitmaker werd uitgenodigd voor de kampioenskeuring en hier wist hij op de 3e plaats te eindigen. De jury roemde de hengst om zijn elegantie, kracht, front en een mooie voorbeentechniek. Ook in het werk valt de hengst op middels zijn enorme werklust, mooie front en veel tritt in beweging.

Hitmaker heeft een goede 50 dg test afgelegd waarbij hij opviel door zijn fraaie hengsten opdruk, veel front, een goede werkwilligheid, goede beentechniek en een opvallend krachtige & gedragen galoppade aldus de jury. Als fok- en aanparingsadvies werd genoemd: Hitmaker kan model, maat en formaat toevoegen en het voorbeengebruik verbeteren in de dressuurpaardenfokkerij. Het bevruchtend vermogen van Hitmaker heeft de hoogst haalbare klassering!

Vader Wynton werd ingeschreven met een topscore van 87 punten en was als jonge hengst zeer succesvol: hij won hengstencompetities, de Pavo Cup en liep naar een goede klassering op het WK voor jonge dressuurpaarden. Onder Madeleine Witte-Vrees werd hij Nederlands Kampioen Lichte Tour en Witte-Vrees bracht de zwarte hengst ook succesvol uit in de Grand Prix. Hitmaker ontving van de KWPN keuringscommissie een uitstekende moederrapportage. Moeder Maduna (1.70 m. Keur, Sport (dres) v. Cabochon) heeft zelf verdienstelijk ZZ-licht gelopen. Uit deze moeder komen zeer goed bewegende dressuurpaarden met maat, veel front en een uitmuntend karakter. De meesten werden dan ook als jong talent al verkocht naar het buitenland en lopen succesvol in de sport, oa Saffierduna (v. Flemmingh) die bij de Young riders deel uitmaakt van het Italiaanse team. Bloedinbreng komt vanuit grootmoeder Catriena, een Preferente Prestatiemerrie van de Engels volbloed Pantheon xx. Catriena bracht 5 dressuurpaarden die allen tussen Z2- & Grand Prix niveau presteren.

Hitmaker wordt momenteel succesvol uitgebracht in de Grand Prix door zijn vaste amazone Jennifer Sekreve. Trainer Johan Hamminga heeft veel vertrouwen in Hitmaker, die laat zien over veel talent voor de zwaarste oefeningen te beschikken. 

Zijn nafok ziet er in het werk zeer veelbelovend uit! Het zijn fijne werkwillige paarden met veel GO en een goed karakter.

Hitmaker is vers beschikbaar via:

Paardenhouderij Boeve

Sprengenweg 6
8181 NN Heerde
Nederland

Jan Boeve mobiel: +31 (0)655 134 794
Jeroen Boeve mobiel: +31 (0)611 017 486


Dekgelden

 

Bij eerste inseminatie: 
€ 250,-
Drachtig: 
€ 750,-
Totaalbedrag: 
€ 1000,-
Sperma: 
Vers

 

Dekgelden zijn excl. BTW en eventuele afdracht stamboek- en verzendkosten

 

Vind Hitmaker hier in de KWPN Database. 


Fotogallerij