Hier kunt u de Gelderse dekhengsten vinden die bij ons dekstation beschikbaar zijn.

 


Edmundo (Upperville x Modern)

KWPN ~ 2009 ~ 1,68 m ~ Palomino 

 

Edmundo is een eerlijke betrouwbare hengst met een zeer goede instelling. Hij heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. Hij beschikt over zeer veel souplesse. Edmundo springt met ruim voldoende reflexen, ruim voldoende techniek en maakt achter de sprong voldoende af. 

In het aangespannen werk beschikt Edmundo over zeer veel bereidheid tot werken. Hij heeft een evenwichtig en betrouwbaar karakter en een zeer goede looplust. De stap is zuiver, actief en ruim voldoende van ruimte. De draf is ruim voldoende van ruimte en ruim voldoende krachtig met een goede beentechniek. De galop is ruim voldoende tot goed van ruimte, kracht en balans. De hengst is zeer goed wendbaar en heeft een goede houding. Het algeheel beeld als aangespannen paard is zeer goed. Edmundo heeft als Gelders paard ruim voldoende aanleg voor zowel dressuur, springen als voor de aangespannen sport.

De nakomelingen van Edmundo doen het ook erg goed op de keuringen. Zo werd zijn nakomeling Miss Montreal (Edmundo x Fabricius) in 2020 Nederlands Kampioen bij de Gelderse 3 jarige merries. In 2019 had Edmundo de top 3 veulens op de veulenkeuring. Ook heeft Edmundo een nakomeling die is aangewezen voor het verrichtingsonderzoek en gaf hij twee 2e bezichtigings hengsten, 

 

Edmundo geeft maat, formaat en techniek door. Ook kan hij de instelling en bewerkbaarheid verbeteren.

 

WFFS vrij

 

 Dekgeld €700,- excl. btw en verzendkosten.

 

Fokker H. Schrieven uit Toldijk

 


Mandienio WL (Glamourdale x Parcival)

KWPN ~ 2017 ~  1,68 m ~ Donker bruin

 

Mandienio WL is een mooie donker bruine hengst. De hengst is een zoon van Glamourdale (uit keur sport-dres van Parcival; Widienie). Deze sterke moederlijn kennen we van het Gelders Paard van het Jaar Vindieni, welke niet alleen moeder is van de Gelderse hengst Kardieno (v. Dante Weltino) maar ook van het intermediaire-I dressuurpaard Diede Dieni (v. Spielberg) en het 1.45m-paard Grande Dieni (v. Elderado van de Zeshoek). Mandienio WL valt met name op door zijn krachtige galop en zijn goede achterbeengebruik. Een hengst uit een goede moederlijn, waar sport- en keuringsresultaten zijn gecombineerd.

 

Mandienio WL kan een belangrijke rol spelen in bloedspreiding.

 

WFFS vrij

 

Dekgeld drachtig €700,-   /   gust €250,-   beide excl. btw en verzendkosten


Fokker K. Pestman & J.J. Pestman - van Dijk, Stal Weidelust Winsum (Gn)

 


Jupiler S (Charmeur x Jetset D)

KWPN ~ 2014 ~ 1,70 m ~ Vos

Jupiler S is een eerlijke, betrouwbare en een werkwillige hengst met een goede instelling. De stap is zuiver, actief en goed van ruimte. De draf is ruim voldoende van ruimte en gedragenheid. De galop is goed van ruimte met een goede balans en ruim voldoende afdruk. De galop is zuiver en actief. Jupiler S beweegt met ruim voldoende souplesse. Hij heeft een mooie beentechniek met een goede schoudervrijheid. Jupiler S springt met ruim voldoende reflexen en ruim voldoende techniek. De hengst is voorzichtig en toont ruim voldoende vermogen en inzet. Jupiler S heeft als Gelders paard ruim voldoende aanleg voor zowel dressuur als springen.

 

WFFS vrij

 

Dekgeld €850,-  (vaste kosten €250,- + bij dracht €600,-) excl. btw en verzendkosten

Fokker G. van der Es uit Een) van T.E. Mulder-Dolsma uit Dwingeloo en J. Koster-Robaard uit Tiendeveen.

 


Picasso (Pascal x James Bont)

AES, IHW, Barockpinto Studbook ~ 2015 ~ 1.68 m - Bont

Picasso is een mooi getekende hengst met een nuchter karakter. Picasso is een paard met veel kracht en veel looplust. Hij is beleerd voor de kar en onder het zadel. Op dit moment loop hij bij de bereden politie.

 

Diepvries sperma: per rietje €80.- excl. btw en verzendkosten

 

Fokker K. Metz

 


Wilson (Koss x Cabochon)

KWPN ~ 2003 ~ 1.71 ~ Bruin

Wilson is een eerlijke, betrouwbare en werklustige hengst. De hengst heeft voldoende bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken.

De stap is zuiver en ruim voldoende van ruimte. De draf is ruim voldoende krachtig en goed van ruimte met een goed gebruik van het voorbeen en veel lichaamshouding. De galop is actief, gedragen en heeft voldoende ruimte en een goede balans. Wilson heeft op ZZ licht niveau gelopen en is hierin ook uitgebracht. Wilson springt met veel afdruk en een ruim voldoende tot goede techniek.

 

Wilson kan naast het model en de beweging, springkwaliteit verbeteren en houding toevoegen aan de Gelderse fokkerij. 

 

Diepvries sperma: per rietje €80,- excl. btw en verzendkosten

 

Fokker K.H.J. van Leijden uit Hengelo